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October 22, 1994

John F. Leydon, Esq. .

Ryan, Ryan, Johnson, CIear& Deluca
80 Fourth Street

Stamford, CT. 06905

Dear Mr. Leydon,

The Board has considered your recent request for an advisory opinion. You are
presently a member of the Board of Representatives. You are a practicing
attorney employed as a member of a law firm. You have requested an opinion
as to whether a proposed transaction would result in a violation of Ordinance
706 Supplemental, the Code of Ethics,

The proposed transaction involves your representing a client before the Office
of the Stamford Tax Assessor. Representation would be expected to be for the
purpose of establishing a correct valuation of the client’s property subject to tax.
Your work could also involve an appearance before the Stamford Board of Tax
Appeals. It is assumed that you would have a financial interest in representing a
client in the manner described. It is the Board’s understanding that the Tax
Assessor's office is governed by the rules and regulations established by the
state legislature. These would include the manner and methodology of
valuation. State mandated regulations also govern the appeal process. The
Board of Representatives has no jurisdiction in these areas. The Board of
Representatives does exercise jurisdiction over the Assessor’s budget. It is the
Board's understanding that when voting on a budget matter you are not voting

with respect to a particular person in the Assessor’s office but rather the budget
as a whole.

The Board has reviewed the Ordinance especially Sections 4, 5 and 6. Given
the facts as you have represented them the Board is of the opinion that the
proposed transaction would not constitute a violation of the Code of Ethics.
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Provided there is no change in the facts as presented to the Board, relidnce - -~~~ ——
upon this opinion shall constitute, until revoked or amended, an absoluE l 1 filt "9y
defense in any action or proceeding brought against you under the Codé} N
Ethics as it relates to this matter only. The Board appreciates your takin he
time and effort in seeklng this advisory opinion.
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.Sincerely,

John A. Marsalisi
Secretary

cc: L. Pont-Briant, Town Clerk




