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Dear Representative

On June 23, 1993 you requested cuivice will) respect to Iho I'ollowing:

The Board of Representatives presently has before it a proposed ordinance pertaining to
lead levels that is cxj^ected to have a direct eixcct upon re:i] estate unerests. You are an
elected official serving on the Board of Rcprescntavives of the City of Sttunlbrd. The
Board of Representatives is responsible for enacting ordiiiaiiccs governing the operation
of City Dcparmicnts ajid establishing standards, Members of the Board of
Rcprescntaiivcs are not coinpcnsaied for ihcu' work , Your chosen occupation docs
involve clients with real estate interests. You have represented to us liiai while you ai'e
employed in .Stanubrd you are not at thislime representing any clients involved in the
purchase or disposalt' other than the incre listing in arj MLS service) of real estate within
the City proper. You have also represented to this Boajd that you arc cornpcnsatcd
strictly on a commission basis and do not have any linanciat interest, direct or indirect, in
the owncrshij) of your employer. Further your employer does not maintain any profit-
sliHring or bonus aiTangcmcnt based ujxm the profitability of the firm. Thusyou do not
have a fiuancial interest in the efforts of your co-workers, The Botad of Ethics is also
relying iij>on your representation that you do not have any tlnajicial interest in rental real
estate Hint could bc subjcct to the p>roposcd ordinance.

TheBoard of Ethics is aware of thefact that as an elected official you have an obligation
to represent the constituents that elected you. At the same time you, as well as all
employees and Officers of the City, are governed by Ordinance 706. The balance
between your responsibilities as a legislator and your obligations under the Code of
Ethics was establLshcd by the Boardof Representatives when Ordinance 706
supplemental, and its predecessors, was enacted. This Board has evaluatedyour specific
situation and considered the various applicable sections of the Code of Ethics. The
Board of Ethics iias taken special note of Sections 5A ttnd 6B. Section 5A states:




