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You have advised the Board that you last served as an "officer" of the City
of Stamferd approximately x years ago. At that time you were a member of
an "agency" as that term is defined in Section 3 of the Code of Ethics, In
your pressnt field of employment you have been asked to render advice with
respect to the rights, obligations an'd procedures with respect to the use of a
certain parcel of land. During your tenure as a member of a City Agency

your respansibilities included representing the City's interest with respect to
that parcel of land.

Your question involves the applicability of Section 19-13 of the Code of
Bthics. ¥,

Subssction (A) of Section 19-13 prohibits your providing assistance to any
persan, other than the City, in any matter in which you participated
persanally and substantially during your service with the City. The effect of
this sub-section is to prohibit you from assisting an adversary ofthe City in a
specific matter in which you had previously participated. By way of
exampls, you could never assist a party in litigation against the City if at the
time of your service with the City you participated pers anally and
substantially on the City's behalf in that litigation. Subject to Section 19-
13(B), you could assist the person on unrelated matters even if they involve
areas that were previously under your jurisdiction as a member of a City
board, agency ar department. :

Sub-section B of Section 19-13 imposes a one year absolute prohibition on a
former officer or employes of City from rendering assistance to any persan,




g@ other than the city, in any manner on any matter mvolvmg the agancy n
which he or she was a member or was employed.

As you left your position as a member of a City agency more than one year
ago Section 19-13(B) is no longer applicable to you.

Provided there is no change in the facts as presemed to the Board, reliance
upan this opinion shall constitute, until revoked or amended, an absolute
defense in any action or procseding brought against you under the Cods of
Ethics as it relates to this matter anly, :

We thank you faor your interest.

Smeerely,
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